שאלה מהורה מדרום הארץ: האם ועד ההורים יכול להחליט יחד עם מנהלת בית הספר על תכנית לימודים נוספת במימון הורים, מה עושים ילדים שהוריהם מתקשים בתשלום?
—————————————
תשובת היועצת המשפטית של הל״ה: מימון תכנית הלימודים הנוספת מוטל על ההורים, כאשר רשות החינוך המקומית עשויה לסייע במימון התכנית באופן מלא או חלקי. משרד החינוך מגביל את הסכום השנתי שניתן לגבות מההורים לצורך תל"ן. התכנית תאריך את שעות ההוראה השבועיות של הכיתה/הכיתות/המוסד (לא תאושר הקבצה או הוראה בקבוצות במקביל לשעות ההוראה התקניות). מספר השעות של התכנית הנוספת (בבתי-ספר שאינם פנימייתיים), לא יעלה על 15% מתקן השעות הרשמי שאושר לכיתה בבית-הספר. בבית-ספר שמתקיימת בו תכנית נוספת יישמר המספר השנתי של ימי הלימוד שנקבעו למוסד ומשך יום הלימודים הרגיל ללא התכנית הנוספת.
שעות הלימוד בתכנית נוספת תינתנה לפני יום הלימודים או בסוף היום, מחוץ למערכת השעות היומית התקנית. אם כל תלמידי הכיתה משתתפים בתכנית הנוספת, אפשר לשלב את שעותיה במסגרת שעות הלימודים.
כל ההורים חייבים לאשר את הסכמתם לתוכנית זו. אין לחייב בתשלום הורה שאינו מעוניין שילדו ישתתף בתכנית, ואסור להתנות רישום לבית הספר בהשתתפות בתל"ן או בתשלום עבורה.
אם ישנם תלמידים שהוריהם לא שילמו עבור התכנית בשל קושי כלכלי, חובה לשתף את אותם תלמידים בתכנית. אם התכנית מתקיימת במהלך יום הלימודים, חובה לשתף את כל התלמידים, גם את אלה שהוריהם לא שילמו עבורה מכל סיבה שהיא. התכנית הנוספת תימשך שנת לימודים שלמה.